fbpx

The Curt Bergfors Food Planet Prize

 

På jakt efter förnyare och förändringsagenter inom matområdet

Curt Bergfors Food Planet Prize syftar till att identifiera, lyfta fram och belöna nytänkande initiativ som kan förändra vårt matsystem i grunden och därmed bidra till att skapa en hållbar livsmedelsförsörjning inom de planetära gränserna.

The Food Planet Prize är uppdelat på två individuella priser:

AMPLIFY & ACCELERATE!

Skalbara lösningar med global potential

Detta pris belönar initiativ som redan har bidragit till ett hållbart matsystem eller har dokumenterad verkningskraft att göra det – och har betydande potential att skalas upp och påverka globalt.

RETHINK & RESHAPE!

Innovativa lösningar som kan omskapa matsystemet

Detta pris belönar helt nya idéer som kan rymma nycklar till att lägga om vårt matsystem i grunden, också det med global potential.

Varje pris inkluderar en prissumma på 1 miljon USD (amerikanska dollar).

Förslag till nominerade initiativ, projekt och personer kommer att utvärderas av en internationell jury med ledande forskare och specialister inom relevanta kunskapsområden – i samarbete med forskare på Stockholm Resilience Center vid Stockholms universitet. Juryns ordförande är Johan Rockström, Joint Director för Potsdam Institute for Climate Impact Research i Tyskland, och Priskommittén leds av Line Gordon, chef för Stockholm Resilience Centre.